Tortell de Reis 2019

Tortell de Reis 2019

INGREDIENTS

Per a la primera part de la massa:
10 g de llevat fresc de forner
35 g d’aigua
75 g de farina

Per a la segona part:
35 g de sucre
20 g de llard
250 g de farina
2 g de sal
1 ou
ratlladura de llimona
65 g d’aigua

Per al massapà:
150 g de pols d’ametlla
150 g de sucre
aigua (la necessària)

Per a la decoració:
fruites confitades al gust
10 g sucre bolat

 

 

MASSA, PRIMERA PART

En un bol, triturem el llevat amb la mà, notem com es desfà mentre hi afegim l’aigua i ho batem a mà. Hi afegim la farina. Ho remenem fins que obtenim una massa homogènia. Tapem la massa amb un drap de cuina i la deixem en un lloc tebi i sense corrents d’aire, a uns 22 graus. El forn, sense encendre, pot ser un bon lloc. Deixem que dobli el volum: uns vint minuts.

 

 

MASSAPÀ

Mentrestant, preparem el massapà: mesclem la pols d’ametlla i el sucre. Quan estiguin ben barrejats hi afegim l’aigua i fem una massa prou tova perquè no se’ns trenqui. Sobre la superfície enfarinada, hi fem forma de xurro i hi col.loquem el rei o reina i la fava a l’interior.

 

 

MASSA, SEGONA PART

A la màquina d’amassar hi posem:
Primer el sucre, després la sal, el llard (a temperatura ambient), la ratlladura de llimona i l’aigua, perquè es desfacin bé la sal i el sucre. Hi afegim l’ou, que haurem trencat a part per assegurar-nos de no posar cap resta de la closca, i la farina. Amassem fins que ens quedi ben elàstica i hi afegim la massa amb llevat, que ja ha pujat el doble del seu volum. Tornem a amassar i quan tota la massa ens quedi ben elàstica (com un xiclet) ja està a punt. Per comprovar-ho, el millor és estirar-la amb les mans: si se’ns trenca, vol dir que encara falta treballar-la. L’estirem sobre el marbre tot fent un xurro, amb l’ajuda d’un corró.

Hi col.loquem el massapà a sobre i, amb la massa, l’embolcallem. Ens ha de quedar el massapà a l’interior, com en un farcit. Ara, la deixarem fermentar per segona vegada seguint el mateix procediment: tapada amb un drap i en un lloc tebi i sense corrents d’aire. Durant dues hores aproximadament o fins que hagi doblat el seu volum.

Un cop ha llevat el tornem a pintar amb ou. El decorem: hi posem les fruites confitades al gust. I el sucre bolat. Finalment el posem al forn a 230º durant uns 20 minuts. Hem de tenir la precaució de col.locar-lo ben al mig de la safata perquè ens pugi de manera uniforme.

No hi ha comentaris

Publicar un Comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada