Orxata de xufa

Orxata de xufa

Ingredients

Per a 1 litre

  • 250 g de xufes
  • 1 l d’aigua molt freda
  • 100 g de sucre glass

Preparació

  1. Renta les xufes i posa-les dins d’un recipient en remull amb aigua per a hidratar-les.
  2. Guarda-ho a la nevera durant almenys unes 12 hores. Passades les 12 hores cola les xufes, tira l’aigua i torna-les a netejar, a ser possible amb desinfectant alimentari.
  3. Tritura les xufes amb 200 ml d’aigua freda.
  4. Amb una batedora de mà tritura fins aconseguir un líquid blanc amb trossets molt petits de xufa.
  5. Prepara un bol gran i volca el triturat de xufes amb aigua amb ajuda d’un colador o un drap fi.
  6. Esprem tot el líquid possible de les xufes i afegeix la resta del litre d’aigua freda, el sucre glas i si vols, tritura de nou per barrejar bé juntament amb un parell de gels.
  7. Beu-te immediatament la orxata o guarda-la en una ampolla tancada dins de la nevera. Com a màxim guarda-la uns 3 dies, encara que possiblement abans de que passin ja us la heu acabat 🙂
Etiquetes:
,
No hi ha comentaris

Publicar un Comentari