Esmorzars infantils saludables amb fruits secs

Coca d'ametlles

Esmorzars infantils saludables amb fruits secs

Que porten els nens a l’escola? Un entrepà en el millor dels casos, però la majoria de vegades, galetes o brioixeria industrial amb conservants i excessos de sucres.

És veritat que moltes vegades és difícil portar una dieta equilibrada amb el temps que tenim per preparar els àpats, però tenim la solució fàcil i saludable per poder garantir una alimentació saludable durant la setmana. Aquí deixem la recepta de la coca d’ametlles, de la Margarida Vilaró, ideal per acompanyar amb el làctic o la fruita de l’esmorzar a més d’una proposta d’esmorzar per emportar a l’escola.

L’únic que es necessita és una estona el cap de setmana per anar a comprar els ingredients i deixar-ho tot preparat. Esclar que també pots comprar-ho online a la nostra botiga i nosaltres t’ho portarem a casa!

 

Ingredients de la recepta de la coca

  • 4 ous
  • 300 g de sucre
  • 300 g de farina
  • 200 ml de llet
  • 100 ml d’oli
  • 50 ml d’anís
  • 1 llimona
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 100 g d’ametlles
  • sucre mòlt

Elaboració de la coca d’ametlles

Encenem el forn a 170º. Agafem un motlle rodó, d’aquells que tenen una tanca per fora, per poder-los desmuntar, i li posem paper de forn a la base. N’untem els costats amb mantega i els enfarinem una mica.

Muntem les clares a punt de neu, a mà o amb una batedora elèctrica. A part, barregem amb aquest ordre tots els altres ingredients: els rovells d’ou, el sucre, la llet, l’oli , l’anís i la raspadura de llimona. Quan tot estigui ben barrejat i sense grumolls, hi afegirem a poc a poc la farina barrejada amb el llevat. I finalment hi anirem incorporant les clares amb molta cura.

Ho aboquem tot al motlle i escampem l’ametlla per tota la superfície.Ho posem al forn 1 hora. Per anar pujant i pujant, i tornar-se flonjo i amorós, necessita passar-se al forn una hora (a vegades fins i tot una mica més).
Si heu pogut resistir fins aquí, ja no us vindrà d’una estoneta més perquè refredi. Aleshores li escampeu per sobre sucre mòlt.

 

I per l’escola, què els hi posem d’esmorzar?

Fàcil, una barreja de cereals amb fruits secs:
Posem en una bosseta els cereals de l’esmorzar amb nous i ametlles triturades, anacards, llavors de gira-sol i carbassa, i fruites dessecades (panses, orellanes, prunes, dàtils…)

És una bona forma de fer que els nens mengin fruits secs variats
Vigilem el contingut en sucre dels cereals i de sal dels fruits secs. Optem sempre per aquells que siguin baixos en un i l’altre. Els valors nutricionals variaran en funció de la barreja.

No hi ha comentaris

Publicar un Comentari