Codonyat casolà

Codonyat casolà

Ingredients

Per preparar aquest codonyat casolà necessitarem:

  • codony 1Kg
  • Sucre 1Kg (aproximadament).
  • Pectina 15 g (aquest ingredient és opcional, si vols que et quedi més consistent perquè la pell del codony ja té prou pectina per donar-li consistència sense afegir res extra).
  • Suc de llimona (opcional).
  • Un rajolí de vi blanc (opcional).

 

Procés de preparació del codonyat

1.- El primer és rentar els codonys molt bé sota l’aixeta i fregar-los amb les mans.

2.- Després tallar-los en galledes mentre retirem les llavors i el cor. No necessitem llevar-los la pell. Després posem els trossos en una olla i els cobrim amb aigua.

3.- Deixem que es cuinin a foc fort durant 10 minuts des del moment de l’ebullició. Si són codonys que no estan molt grocs potser necessitarem donar-li una mica més de temps. L’ important és retirar-los del foc quan veiem que estan tous.

4.- Escorrem l’aigua de l’olla. La massa estovada la posem en el vas de la liquadora per obtenir un puré homogeni.

5.- El següent que farem és passar per un tamís aquest puré, per aconseguir una textura més delicada i menys terrosa en la carn de codony. Per descomptat, aquest pas és opcional. Si prefereixes una massa amb ‘personalitat’ i ‘sorpreses’ llavors no necessites tamís.

6.- Un cop tenim la massa tamisada, la col·loques al foc lent (una flama ben baixeta) i afegeixes la mateixa quantitat de sucre. Li afegim la pectina. Hem de remenar amb freqüència (preferiblement amb una cullera de fusta) perquè no s’enganxi al fons. Deixem que el sucre es barregi bé amb la massa de codony. El procés és d’uns 15 minuts.

7.- Afegim el suc de llimona o rajolí de vi blanc i ho deixem al foc per uns 2 minuts més. La llimona o el vi apaguen de forma peculiar l’excés de dolçor. Un cop està cuinat, el posem a refredar en un motlle a temperatura ambient, i després al refrigerador.

No hi ha comentaris

Publicar un Comentari