Coca de Sant Joan

Coca de Sant Joan

Ja tenim la revetlla de Sant Joan aquí!

Avui us portem una recepta perquè proveu de fer la coca de Sant Joan a casa. És molt fàcil de fer i surt realment deliciosa.

Podràs trobar tots els productes a les botigues Corbera.

Que vagi de gust i bona revetlla!

 

Ingredients de la coca

  • 500 g de farina de força
  • 70 g de sucre
  • 3 g de sal
  • 20 g de llevat de forner
  • 140 ml de llet
  • Ou sencer (2 unitats)
  • Ratlladura de llimona
  • Ratlladura de taronja
  • 25 ml de licor d’anís
  • 25 ml d’aigua de tarongina
  • 1 g de canyella en pols
  • 75 g de mantega
  • 10 cireres confitades
  • 6 rodanxes de taronja confitada
  • 150 g de meló confitat
  • Crema pastissera
  • Pinyons
  • Sucre

Elaboració de la coca

1- Poseu la farina, el sucre i la sal al robot.
2- Incorporeu-hi la llet amb el llevat prèviament dissolt, a temperatura ambient.
3- Treballeu la massa amb el ganxo, i afegiu-hi els ous d’un en un.
4- Continueu treballant la massa, afegiu-hi totes les aromes juntes (aigua de tarongina, anís, pell de llimona i de taronja i canyella) i pasteu-ho uns minuts.
5-Finalment, incorporeu-hi la mantega a trossos.
6-Continueu-ho treballant a velocitat alta, fins que la massa es desenganxi del bol i es vegi llisa i homogènia.
7-Feu la primera fermentació de la massa tapada amb film a temperatura ambient, fins que dobli el seu volum.
8-Dividiu la massa en dues parts. Olieu lleugerament la superfície de treball i estireu la massa amb un corró en forma de rectangle.
Deixeu-ho reposar uns minuts si tingués molt nervi.
9-En una part, col·loqueu la fruita confitada, pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua) i cobriu-la amb sucre i pinyons abundants.
L’altra part decoreu-la amb rombes de crema pastissera (mànega i punter arrissat), i també pinteu-la amb ou (barrejat amb aigua).
10- Feu la segona fermentació a 28 ºC, 1 h 30 min, fins que torni a doblar el seu volum.
Coeu-ho al forn a 175 ºC 12-15 min.
Feliç Sant Joan!

 

 

No hi ha comentaris

Publicar un Comentari