Coca de Sant Joan

Coca de Sant Joan

Aprofitem amb aquesta recepta desitjar-vos una Feliç revetlla de Sant Joan!!

Recepta per a 10-12 persones (2 coques mitjanes)

INGREDIENTS

600g farina de força
125g sucre
4 ous
85g mantega
15g sal
50g llevat fresc
25g anís
20g aigua d’azahar
20g extracte de vainilla
200ml llet

PER DECORAR

Fruita confitada al gust
(cireres, taronja, meló, pera…)
Pinyons
Sucre

ELABORACIÓ

Posem la farina, el sucre, els ous, la sal i la mantega al got de la batedora amb l’accessori de pastar. Quan més o menys la massa estigui lligada, afegirem el llevat a trocets i, poc a poc els ingredients líquids: l’anís, la vainilla, l’aigua d’azahar i la llet. Deixar pastar fins que la massa es desenganxi del bol i no sigui enganxosa.

 

El truquet de SomCorbera:

(Si agafeu un trosset de massa i l’estireu, ha de ser elàstica i no s’ha de trencar!!) Deixar reposar la massa dins d’un bol tapat. És hora de la 1a fermentació, esperem fins que dobli el seu volum. Passat aquest temps, treiem la massa del bol i desgasifiquem presionant amb les mans i la dividim en dos parts. Amb un corró estirem la massa i li donem la forma desitjada. Les col.loquem sobre un paper de forn a sobre d’una safata i les pintem amb ou batut. Les decorem amb la fruita confitada i deixarem que tornin a fermentar una segona vegada (1h1/2).
Passat aquest temps, per-escalfem el forn a 220°, hi tirem per sobre els pinyons i sucre i les fornegem durant 10-15 min. aprox. Heu de vigilar perque depen del forn pot ser més o menys estona. Quan agafin color, ja les tindrem fetes.

Les retirem del forn i els hi tiren un raig d’anís per sobre en calent. Deixem refredar i ja la podrem gaudir. BONA REVETLLA!!!

No hi ha comentaris

Publicar un Comentari