Cheesecake vegà d’alvocat i llima amb festucs

Cheesecake vegà d’alvocat i llima amb festucs

Avui ens fa especial il·lusió publicar una recepta del nostre fidel client Frank Betancort. Frank és instructor de Kundalini Ioga i també fa unes receptes veganes increïbles. Per aquesta raó vam contactar amb ell, per a poder mostrar algunes de les seves receptes al nostre blog. La veritat és que són un plaer al gust i a la vista 🙂

Començarem aquesta setmana amb aquest cheesecake vegà d’alvocat i llima. És una explosió de sabors a la boca, quan ho provis no deixaràs de fer-ho ia més com és sense forn, serà encara més fàcil.

El farciment està fet amb anacards i alvocat i endolcit amb plàtan obté aquests sabors tropicals de la llima.

L’alvocat és increïblement nutritiu i juntament amb el plàtan ens va ha d’aportar potassi, a més de donar-li una textura deliciosament cremosa a aquest cheesecake.

 

INGREDIENTS

 

Per a la Base:

  • 70 Grams d’ametlles o Nibs de Cacau
  • 2 Cullerades de Flocs de Civada
  • 1 Cullerada d’Oli de Coco
  • 4 Dàtils Desossats

Per al Farciment:

  • 140 Grams de Anacards
  • ½ Alvocat Maduro
  • 2 Cullerades d’Oli de Coco
  • 2 Cullerades de Xarop d’Auró
  • ½ Plàtan Maduro
  • 2 Llimes
  • 100 Grams de Festucs

Consell:
Perquè el farcit no contingui fruita seca, simplement substitueix els anacards per 140 grams d’alvocat i 4 cullerades d’oli de coco per garantir la consistència del farcit, ja que l’oli de coco és sòlid a temperatura ambient.

 

ELABORACIÓ:

Per a la Base de la Pastís, jo he utilitzat 35 grams d’ametlles i 35 grams de nibs de xocolata, per donar-li una textura i sabor diferents, afegeix les ametlles i els nibs de xocolata, en un recipient apte per a la batedora i bat durant uns segons per triturar fins que quedi una textura farinosa amb trossos.
Afegeix els flocs de civada, l’oli de coco fos i els dàtils tous, i segueix batent fins que quedi una textura una mica enganxosa, si queda molt farinosa, afegeix una mica més d’oli de coco.
Aboca la barreja en un motlle de 20 cm de diàmetre i aixafa la barreja sobre el fons i cap als costats del motlle amb força per obtenir la base del pastís.
Fica el motlle al congelador, uns 10 minuts aproximadament com a mínim perquè l’oli de coco s’endureixi de nou.

 

Consell:
Recorda que cal deixar els anacards en aigua la nit o el dia abans de realitzar-la, si no recordes això, deixa’ls en remull durant almenys una hora i mitja en aigua bullint, passat aquest temps, escorre’ls. Ara els anacards estaran tous, amb una textura perfecta.

Pel Farcit: aboca els anacards, l’alvocat, l’oli de coco, el xarop, el plàtan, el suc i la ratlladura de la llima en un recipient apte per a la batedora i bat fins que quedi una massa suau i cremosa. Pots afegir més edulcorant o suc de llima si vols en aquest pas.

Aboca el farciment al motlle sobre la base i torna a ficar al congelador durant 1 ó 2 hores perquè agafi la consistència desitjada.
Un cop endurida, decorar amb els pistatxos prèviament triturats, amb algunes làmines de llima i una mica de ratlladura de llima.

 

Nota:
Acompanya aquest pastís tan fruiter amb Te Verd o Cafè.

 

Esperem que el gaudiu tant com nosaltres!

 

Fotos per Joaquin Ortega Ibáñez

No hi ha comentaris

Publicar un Comentari